Hinnasto

Smartmes-ohjelmistot ja palvelut

Smartmes on modulaarinen ohjelmisto, joka tarjoaa valmiita osia useimpiin valmistuksenohjauksessa tarvittaviin toimintoihin. Jokaisen tehtaan tuotantomenetelmät ja strategiat ovat kuitenkin erilaisia ja jokainen tehdas on erilainen niin laitteistoltaan kuin toiminnoiltaankin. Siksi valmistuksenohjausta tai MESiä ei voi toteuttaa pelkillä vakio-ohjelmistoilla, vaan aina tarvitaan projektikohtaista räätälöintiä. Projektin kokonaishinnan saat pyytämällä meiltä täsmällisen teidän tarpeisiinne suunnitellun tarjouksen.

Tämä hinnasto on päivitetty viimeksi 13.4.2021. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

SMARTMES-OHJELMISTOT

Päämoduulit

Smartmes-ohjelmisto jakautuu neljään osaan, joita jokaista varten on oma moduulinsa:

 • Smartmes Tuotanto
 • Smartmes Huolto
 • Smartmes Laatu
 • Smartmes Varasto

Näistä kaikista on tarjolla kolme eri versiota, jotka on suunnattu erikokoisille yrityksille:

Lite

Kevyt ja edullinen versio, joka tarjoaa hyvinkin pienille yrityksille täysverisen ohjelmiston. Sisältää juuri ne ominaisuudet, joita pienessä tai aloittavassa teollisuusyrityksessä eniten tarvitaan.

Hinta: 3 600,00 euroa

Medium

Soveltuu pienille ja keskisuurille yrityksille. Medium tarjoaa esimerkiksi liitäntöihin ja raportointiin huomattavasti monipuolisemmat toiminnot kuin Lite.

Hinta: 6 350,00 euroa

Large

Ohjelman täysi versio, joka skaalautuu suurenkin yrityksen tarpeisiin. Ohjelmassa on valmiina mm. monipuolisia liitäntöjä ja raportointimahdollisuuksia, joita kevyemmissä versioissa ei ole.

Hinta: 12 500,00 euroa

Ohjelman kaikki versiot perustuvat kuitenkin samaan ytimeen, ja sen ansiosta lite-versio tarjoaa pienelle yritykselle mahdollisuuden päästä hyvin edullisesti kiinni täysveriseen valmistuksenohjausjärjestelmään siten, että he maksavat vain tarvitsemistaan ominaisuuksista. Kevyinkin versio on kuitenkin laajennettavissa lisäosilla kattamaan kaikki suurimman version toiminnot sitä mukaa, kun niitä tarvitaan toiminnan kasvaessa.

LISÄMODUULIT

Lisämoduulit ovat ohjelmia, jotka hoitavat tietyn täsmällisen tehtävän tehtaan järjestelmässä. Näitä voidaan lisätä mihin hyvänsä Smartmes-ohjelman päämoduuliin. Tarjolla ovat mm. seuraavat:

 • Smartmes kommunikaattori
 • Smartmes valvomo
 • Smartmes asetustenhallintajärjestelmä
 • Smartmes viivakoodi

Hinta: 1 200,00

Palvelut

Production Softwaren palvelut auttavat asiakasyritystä löytämään parhaat keinot edistää yrityksen tavoitteiden saavuttamista ohjelmistojen avulla. Tätä varten tarjolla on erilaisia kartoitus- ja analyysipalveluita.

Alkukartoitus

Tämän palvelun avulla saadaan selkeä numeerinen arvio siitä, miten hyvin yrityksen tietotekniikka tukee tuotannollista toimintaa.

Hinta: 0,00 euroa

Tuotantoanalyysi

Laaja tuotannon läpikäynti ja analyysi siitä, miten yrityksen valmistusta ja sen tietojärjestelmiä pitäisi kehittää. Hinta vaihtelee analysoitavan toiminnan laajuuden mukaan.

Hinta: alkaen 1900,00 euroa + matka- ja majoituskustannukset

Online-kartoitus

Selvitämme ja analysoimme periaatteessa samat asiat kuin tuotantoanalyysissäkin, mutta kartoitus ja analyysi tehdään etänä.

Hinta: 995,00 euroa

Muut palvelut

Tarjoamme myös monenlaisia muita tuotannon tehostamiseen ja kehittämiseen kohdistuvia palveluita, kuten neuvontaa ohjelmistojen ja automaatiojärjestelmien hankinnassa sekä koulutusta. Näistä voidaan tehdä erillinen tarjous työn laajuuden mukaan tai ne voidaan veloittaa tuntiveloituksena.

Muut kustannukset

Tuotteistettujen ohjelmistojen ja palveluiden ohella tarjoamme myös muita asiantuntijatöitä. Työt voidaan veloittaa erikseen tuntihinnoitteluun perustuen tai projektien yhteydessä niistä voidaan tehdä kiinteähintainen tarjous.

Tähän ryhmään kuuluvat mm. seuraavat asiantuntijatehtävät:

 • ohjelmointi
 • ohjelmistoarkkitehtuurin suunnittelu
 • analyysi
 • koulutus
 • konsultointi

Hinta: työn vaativuuden mukaan 75-115 euroa/h

Matkakulut

Kilometrikorvaus: 0,50 euroa / km

Päiväraha: 50,00 euroa

Puolipäiväraha: 25,00 euroa

Majoituskulut veloitetaan toteutuneen mukaan